Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please, adhere to anti-epidemic measures for coronavirus disease prevention.

13.12.2023

Анімалотерапія

Одним  із видів реабілітації який  застосовується як допоміжна психотерапевтична методика при роботі з пацієнтами  в Центрі є анімалотерапія.

Анімалотерапія набула широкого поширення і знайшла визнання в багатьох країнах. На сьогодні створено багато інститутів, які проводять дослідження і вивчають процес і особливості взаємодії тварин і людей. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала, що тварини, що знаходяться поруч з нами, приносять користь, яку не можна переоцінити. У США існує навіть міжнародна організація терапії тваринами (Pet Therapy International). На сьогоднішній день анімалотерапія, завдяки безлічі позитивних прикладів одужання, стала загальновизнаною методикою у світовому масштабі. У ряді країн, таких як США, Британія, Канада та Франція, є спеціалізовані медичні асоціації, спеціальні інститути, які займаються вивченням впливу тварин на людей. Активно проводяться міжнародні конференції та семінари, присвячені методикам лікування за допомогою тварин. Вперше така конференція відбулася в Америці у 1982 році.

З метою підвищення якості та ефективності реабілітаційних меропріятій, виникла ідея про співпрацю з першим в Україні унікальним центром адопції тварин Patron Pet Center. Статистичні дослідження свідчать, що навіть звичайне спілкування з тваринами, що не використовує спеціальних терапевтичних методик, позитивно впливає на здоров'я людини. Так у наших пацієнтів покращується психо-емоційний стан, зменшуються прояви безсоння, головного болю, нормалізується артеріальний тиск, зменьшується спастичність. покращується настрій, зменшується тривога, знижуються симптоми ПТСР, та підвищується загальне самопочуття.

(с) 2024

Doctor appointment